Voorjaarsconcerten 2022

25 maart 2022: Doopsgezinde Kerk Sneek,
aanvang 20.00 uur entree €12,50
26 maart 2022: Dorpskerk Huizum,
aanvang: 20.00 uur entree €12,50

Het programma: Earth Teach Me
(geeft de dieren een stem en vraagt de aarde om wijsheid).

Sinds kort mag er na de lange Coronastilte gelukkig weer gezongen en gespeeld worden. Voor Tjalling Wijnstra en de achttien zangers en zangeressen van het Cantoor is dit hét moment om het plezier in muziek van koor en publiek weer samen te brengen met twee voorjaarsconcerten.
Dit concertprogramma geeft de dieren een eigen stem en vraagt tevens de aarde om en beetje wijsheid in “Earth Teach Me”. Dit is een wonderschone compositie van Rupert Lang die muziek maakte op een oude Ute Aboriginals tekst. De indringende tekst en muziek komen samen in een sfeer van verstilling.
Ook passeert een bonte stoet van dieren de revue in Animal Crackers van Eric Whitacre, zoals het komisch bezingen van o.a. de paling, de kangoeroe en de koe.
De Argentijnse componist Guastavino laat een duif aan het woord die zich vergist en de Armeense componist Komitas moedigt de koeien aan om op te staan in Yel Yel.
Hindemith beschrijft op poëzie van Rilke de verwondering van de toeschouwer om de indringende schoonheid van een hinde en een zich in het water weerspiegelende zwaan.
Het programma bevat verder werken van Bob Chilcott, Mendelssohn, Janáček, Vaughan Williams en Betinis.

Een origineel en afwisselend programma, zoals men dat gewend is van het Cantoor en waarbij het publiek zich geen minuut hoeft te vervelen.