Najaarsconcerten 2022

zondag 13 november 2022
aanvang 15.30 uur in de Salviuskerk, Tsjerkebuorren 1 te Dronryp
zondag 20 november 2022
aanvang: 15.00 uur in de Lutherse Kerk, Nieuwe Oosterstraat 28-30, Leeuwarden

Het programma: The times they are a changin’
Kijken en luisteren op het puntje van je stoel, dat is wat het publiek gewend is van Het Cantoor. Het koor biedt in dit najaarsconcert opnieuw een verrassend en afwisselend programma. De sterk veranderende tijden worden op diverse manieren bezongen.  Het bekende lied van Bob Dylan “The times they are a changing” is de titelsong van dit programma. Het lied is door Adam Podd bewerkt tot een vierstemmig stuk. In Five days that changed the world van Bob Chilcott worden belangrijke gebeurtenissen bezongen die een grote impact hebben gehad op de wereld van vandaag. Vijf mijlpalen in de geschiedenis zoals de uitvinding van de boekdrukkunst, de penicilline en de afschaffing van slavernij die tot stand kwamen door geloof, doorzettingsvermogen en soms zelfs door enkel toeval.
Verder composities van Gustav Holst, Kurt Weil, Cy Coleman, Jean-Philippe Rameau en Hector Berlioz waarin leven en dood, eeuwigdurende liefde, herfst en een meeslepende levenskracht bezongen worden. Ook klinkt een prachtig lied op een gedicht van W.B. Yeats in I will arise and go over het verlangen naar een stil eiland en daar dag en nacht te mogen zijn.
Het koor wordt op de vleugel bijgestaan door de virtuoze pianist Johan Bijhold, die naast het begeleiden van het koor ook solistisch van zich laat horen.
Het duo Hansl (zang en gitaar), brengt twee liederen waarin het verzet tegen een onrechtvaardige samenleving centraal staat.

Voorjaarsconcerten 2023

zaterdag 20 mei 2023
aanvang en plaats: nader bekend te maken
zondag 21 mei 2023
aanvang en plaats: nader bekend te maken

De titel van het programma wordt later bekend gemaakt.